Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων 13ου Δημοτικού Σχολείου Χαλκίδας | ΒΙΩΜΑΤΙΚΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ
21887
post-template-default,single,single-post,postid-21887,single-format-gallery,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.8.1,vertical_menu_enabled,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1.1,vc_responsive
 

ΒΙΩΜΑΤΙΚΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ

ΒΙΩΜΑΤΙΚΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ

Βιωματικά σεμινάρια γονέων

Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπ/σης Εύβοιας, το Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων  και η Σχολική Σύμβουλος Προσχολικής Αγωγής Ν. Εύβοιας, κ. Μπαλάση Δέσποινα, σε συνεργασία με το Κέντρο Πρόληψης Ν. Εύβοιας, οργανώνουν βιωματικά σεμινάρια γονέων. Η συμμετοχή σε αυτά τα σεμινάρια είναι προαιρετική, αλλά τα αποτελέσματά τους είναι ιδιαίτερα χρήσιμα για τη βελτίωση των σχέσεων γονέων, παιδιών και σχολείου. Τα βιωματικά σεμινάρια θα λειτουργήσουν σε ομάδες γονέων και θα πραγματοποιηθούν σε χώρους των Δημοτικών Σχολείων-ΝηπιαγωγείωνΗ διάρκεια των συναντήσεων θα είναι δίωρη, μία φορά την εβδομάδα και οι γονείς θα συμμετέχουν ενεργά μέσα από συζήτηση, δραματοποίηση και αναφορά των δικών τους εμπειριών. Ο κύκλος των σεμιναρίων ολοκληρώνεται σε ένα τρίμηνο. Συντονιστές-επιμορφωτές των σεμιναρίων θα είναι ψυχολόγοι και κοινωνικοί λειτουργοί από το Κέντρο Πρόληψης.
Ο αριθμός των μελών κάθε ομάδας δε θα ξεπερνά τα δεκαπέντε (15) άτομα
Θα επεξεργαστούν θέματα, όπως:
·        Επικοινωνία στην οικογένεια
·        Τεχνικές επικοινωνίας
·        Οι ανάγκες των παιδιών
·        Οι ανάγκες των γονιών
·        Ενίσχυση της αυτοεκτίμησης των παιδιών
·        Ενίσχυση του γονεϊκού ρόλου
·        Βελτίωση των οικογενειακών σχέσεων
·        Επεξεργασία και έκφραση συναισθημάτων
·        Συγκρούσεις στην οικογένεια
Τα σεμινάρια θα ξεκινήσουν το μήνα Δεκέμβριο.
Δηλώσεις συμμετοχής από τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων εγγράφως και αποστολή στο Γραφείο μας με fax (22210.73410 & 22210.77012) ή με email (drastiriotites @ dipe. eyv. sch.gr) το αργότερο μέχρι  τη Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2017.
Αίτηση συμμετοχής μπορείτε να βρείτε εδώ.